Italienskt
Hej igen! :)
Nu har mamma och John kommit hem från Prag. Jag hann preciiis hem innan de kom.. Men jag hann i alla fall köpa blommorna innan och lite presentsnöre som jag knöt runt Amaroneflaskan. Jag hann inte göra så mycket mer så låste de upp ytterdörren. Men huvudsaken var att jag hann hem först! Så att jag hann fixa det allra viktigaste. Det var i alla fall uppskattat :). Sen lagade jag middag åt dem, italienskt. Min specialrätt x) eller, typ det enda jag verkligen kan laga.. haha ^^ Men det är riktigt gott faktiskt!
Det som behövs är:
drygt 400 g pasta
2-3 tomater
4-5 kycklingfiléer
1-2 dl vitt vin
en basilikakruka, (eller basilikakrydda men färsk basilika är klart godast)
4 matskedar tomatpurré
vitlök (kanske 3-4 klyftor men det kör man lite på känn)
mascarponeost
parmesan (om man vill ha på maten vid servering)
olja att steka i
Såå här gör du:
Skär kycklingen i strimlor. Koka pastan.
Stek kyckling tillsammans med vitlök i olja. Stek tills kycklingen är genomstekt.
Häll in resten av ingredienserna (inte parmesanen) och koka upp. Låt småkoka i ett par minuter.
Häll i pastan och rör om.
Klart!
Jag tycker det är busenkelt :) lätt något som jag rekommenderar. Annars får ni komma hem till mig och äta när jag lagar nästa gång x) haha.
Go'kväll!
Nu har mamma och John kommit hem från Prag. Jag hann preciiis hem innan de kom.. Men jag hann i alla fall köpa blommorna innan och lite presentsnöre som jag knöt runt Amaroneflaskan. Jag hann inte göra så mycket mer så låste de upp ytterdörren. Men huvudsaken var att jag hann hem först! Så att jag hann fixa det allra viktigaste. Det var i alla fall uppskattat :). Sen lagade jag middag åt dem, italienskt. Min specialrätt x) eller, typ det enda jag verkligen kan laga.. haha ^^ Men det är riktigt gott faktiskt!
Det som behövs är:
drygt 400 g pasta
2-3 tomater
4-5 kycklingfiléer
1-2 dl vitt vin
en basilikakruka, (eller basilikakrydda men färsk basilika är klart godast)
4 matskedar tomatpurré
vitlök (kanske 3-4 klyftor men det kör man lite på känn)
mascarponeost
parmesan (om man vill ha på maten vid servering)
olja att steka i
Såå här gör du:
Skär kycklingen i strimlor. Koka pastan.
Stek kyckling tillsammans med vitlök i olja. Stek tills kycklingen är genomstekt.
Häll in resten av ingredienserna (inte parmesanen) och koka upp. Låt småkoka i ett par minuter.
Häll i pastan och rör om.
Klart!
Jag tycker det är busenkelt :) lätt något som jag rekommenderar. Annars får ni komma hem till mig och äta när jag lagar nästa gång x) haha.
Go'kväll!
Kommentarer
Trackback